Hjulinställning

 • Besiktning 2.jpg
 • Att göra en hjulinställning på din bil är viktigt av flera anledningar:

   

  Ökad körsäkerhet: En korrekt hjulinställning bidrar till att öka körsäkerheten. När hjulen är korrekt inställda minskar risken för ojämn slitage på däcken och ojämn belastning på fjädringssystemet. Detta förbättrar greppet och stabiliteten på vägen, vilket minskar risken för olyckor och sladd.

  Jämn däckslitage: Om hjulinställningen är felaktig kan det leda till ojämnt däckslitage. Det innebär att vissa delar av däcket slits snabbare än andra, vilket kan resultera i att du måste byta däck oftare än nödvändigt. Genom att göra en hjulinställning kan du förlänga livslängden på däcken och spara pengar på lång sikt.

  Bränsleeffektivitet: En korrekt hjulinställning kan också bidra till att förbättra bränsleeffektiviteten. Om hjulen inte är rätt inställda kan det öka rullmotståndet och därmed minska bränsleekonomin. Genom att justera hjulvinklarna kan du optimera rullmotståndet och därmed förbättra bränsleeffektiviteten.

  Skydd för fordonskomponenter: Om hjulinställningen är ur balans kan det sätta extra belastning på olika fordonskomponenter, som fjädringssystemet och styrkomponenterna. Detta kan leda till ökad slitage och försämrad livslängd på dessa komponenter. Genom att göra en hjulinställning kan du skydda och förlänga livslängden på dessa viktiga delar av bilen.

  Sammanfattningsvis bidrar en korrekt hjulinställning till ökad körsäkerhet, jämnt däckslitage, förbättrad bränsleeffektivitet, ökad körkomfort och skydd för fordonskomponenter. Det är en viktig del av fordonsunderhåll och rekommenderas att göras regelbundet eller vid misstankar om felaktig hjulinställning.

   

  Välkommen att boka tid för hjulinställning hos oss!  Boka OnlineErbjudanden

Visa senaste erbjudanden från Lindqvist Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från Lindqvist Bil